Seroquel

7 svar på ”Seroquel”

 1. Fick Seroquel för sömnproblem
  Fick Seroquel för sömnproblem och mitt närminne försvann. Kom inte ihåg vad som sagts bara någon minut innan. Fruktansvärt! Slutade och läkaren blev arg, men jag stod på mig och uppmanar alla andra att också göra det. Läkarna vill inte alltid sina patienters bästa!

 2. Fick Seroquel mot sömnbesvär
  Fick Seroquel mot sömnbesvär och mitt närminne försvann. Jag kom inte ens ihåg vad som hade sagts några minuter innan. När jag slutade äta tabletterna blev min läkare arg, men jag gav inte efter för hans påtryckningar. Alla läkare vill inte patientens bästa!

 3. Jag har aldrig tagit Seroquel
  Jag har aldrig tagit Seroquel (neuroleptika=psykosmedicin) eller någon annan psykofarmaka.

  Men jag har läst mängder av böcker – de flesta från USA.

  Medicinering med den här typen av ”läkemedel” förekommer även inom äldrevård.

  Jag vill tipsa om några böcker:

  Mad in America (Robert Whitaker)
  The Anatomy of an Epidemic (Robert Whitaker)

  Your Drug May Be Your Problem (Peter R. Breggin)
  The Antidepressant Fact Book (Peter R. Breggin)
  Medication Madness (Peter R. Breggin)
  och många fler (breggin.org)

  Böcker av David Healy (healy.org)

  Jag blir glad när jag läser att Du använt Ditt sunda förnuft. Det här är inga ofarliga ”läkemedel”. Man kan t.ex. exempel gå upp i vikt och få diabetes – förutom att man kan få en mängd andra biverkningar.

 4. Samma sak hände mig.
  Samma sak hände mig. Närminnet försvann och jag vaknade flera gånger under natten, totalt förvirrad, visste inte var jag var eller vad som hänt. Jag blev aggressiv, manisk och ville döda mig själv eller nån annan. Jag förlorade helt omdömet och gick ut på krogen och söp och blandade med tabletter vilket jag aldrig gjort tidigare. Jag var sen otrogen med en man som skulle hjälpa att döda mig efter att ha haft ofrivilligt analsex. Jag har aldrig varit otrogen tidigare under dessa 12 år som gift. Detta förstörde jag pga en ny medicin eller min bipolära sjukdom? Oavsett så hatar jag denna medicin över alla andra! Jag berättade detta för min läkare och sa att om du inte tycker att jag bör ta livet av mig själv eller någon annan så kan jag inte fortsätta ta dessa. Eller så får ni låsa in mig medan jag vänjer mig vid dem. Efter ett långt överläggande med övriga läkare och psykologer i teamet ringde de igår. ”Självklart kan vi inte lägga in dig pga invänjning av en medicin, utan du ska fortsätta med Quetiapin 25mg och samtidigt ta en imovane innan sänggående varje kväll.”
  -Så de vill att jag tar livet av mig eller nån annan?? Nej läkare och sjukvård vill inte alltid ens bästa. Tyvärr.

 5. Jag fick Seroquel mot
  Jag fick Seroquel mot psykotiska och maniska symtom. Jag blev en zombie av dem. Jag kunde gå till affären och sedan inte minnas hur jag kommit dit. Jag hade ingen kontakt med mina känslor eller verkligheten omkring mig, blev sjukt dissociativ vilket var ironiskt med tanke på att dissociation var ett av de symtom som gjorde att man ville ge mig Seroquel. Behövde dessutom sova typ hela tiden, så det var omöjligt att försöka ta tag i mina problem och leva ett ”normalt” liv med terapi, dagliga aktiviteter, skola o.s.v.. Gick även upp 30 kilo på tre månader, vilket jag inte tyckte var så skoj.

 6. Åt till kvällen Zyprexa
  Åt till kvällen Zyprexa (Olanzapin) 10-20 mg 7 månader. Den var riktigt bra mot ångest och göra mig stabilare. Men tyvärr fick jag ett otroligt matsug av den, vilket resulterat i att jag gått upp tog mycket (Beställde först en XL portion kebabtallrik som gick ner snabbt. Beställde efter det en pizza som jag hävde i mig. När jag kom hem tog jag en stor tallrik med mussli, mjölk och grädde) Fruktansvärt!!!

  Seroquel (Quetiapin) började jag på kväll 1; 50 mg 2; 50 mg 3; 100 mg 4; 100 mg 5; 150 mg 6; 150 mg och kväll 7; 200 mg. På dessa 200 mg ska jag stanna. Blir sömnig efter jag tagit dem (sover toppen) och jag upplever inte detta sjuka matsug som Zyprexan gav mig. Jag tror Seroquel är en kanon tablett!!!

 7. Åt till kvällen Zyprexa
  Åt till kvällen Zyprexa (Olanzapin) 10-20 mg 7 månader. Den var riktigt bra mot ångest och göra mig stabilare. Men tyvärr fick jag ett otroligt matsug av den, vilket resulterat i att jag gått upp tok mycket (Beställde först en XL portion kebabtallrik som gick ner snabbt. Beställde efter det en pizza som jag hävde i mig. När jag kom hem tog jag en stor tallrik med mussli, mjölk och grädde) Fruktansvärt!!!

  Seroquel (Quetiapin) började jag på kväll 1; 50 mg 2; 50 mg 3; 100 mg 4; 100 mg 5; 150 mg 6; 150 mg och kväll 7; 200 mg. På dessa 200 mg ska jag stanna. Blir sömnig efter jag tagit dem (sover toppen) och jag upplever inte detta sjuka matsug som Zyprexan gav mig. Jag tror Seroquel är en kanon tablett!!!